x

JobTeamByg Århus Nord

Indledning
Den 17. maj 2016 startede Michael Snedvig som franchiser i Århus Nord på fagområdet byg.

Michael er uddannet tømrer og arbejdede 6 år som tømrer med renoveringsopgaver, nybyg og tilbygning. Derefter tog Micheal uddannelsen som bygningskonstruktør og fik arbejde som entrepriseleder.  

I april i år fik Michael via Jobindex en henvendelse om muligheden for at blive franchisetager, og da han altid har haft lyst til at blive sin egen chef greb han  chancen. Franchising er en optimal vej til at blive selvstændig, masser af back-up og hjælp til at komme i gang og stadig friheden til at bestemme selv.

”Da jeg fik tilbuddet om at blive selvstændig som franchisetage hos JobTeam, var jeg ikke i tvivl om hvad jeg skulle frem over. Jeg har altid haft lyst til at blive selvstændig med masser af gåpåmod. Jeg takkede ja, og gik i gang med oplæringen i JobTeams koncept, med en masse idéer om hvordan jeg ville gribe dette an. Jeg har et motto ’’Keep it Simple’’ for at kunne overskue og gribe tingene rigtig an i alle arbejdssituationer, det er tit de simple ting, der skal til for at kunne komme med en rigtig løsning. Hvis jeg havde kunnet starte på dette noget før havde jeg gjort det!! ;)” - Michael

Opstarten
Opstarten foregik i Esbjerg og Michael var alene på uddannelsen men han er rigtig ferm til IT, så oplæringen gik hurtigt. Forløbet tog 4 uger med et par dage i ugen i Esbjerg og resten af tiden på kontoret i Århus, hvor der var ”hjemmeopgaver”.   Den meget intensive uddannelse havde to fokusområder. Første vigtige del var, hvordan man finder kundeemner, kontakter dem, mødebooking og det gode kundebesøg. Parallelt hermed kørte et rekrutteringsforløb indeholdende annoncering efter vikarer, interview og referencetagning . Hen i mod slutningen af uddannelsen var der heldigvis behov for at gennemgå, hvordan en ordre lukkes med succes.

Dagligdagen
Michael havde allerede inden opstart fået et par ordrer via sit netværk og to uger inde i forløbet var der 6 ordrer i ordrebogen. Mødet med kunderne er meget positivt, da faglærte og tillærte håndværkere er en mangelvare. Den største udfordring er at finde kandidater som har de rigtige kvalifikationer. Men det kan lade sig gøre, når man bruger mange jobportaler og netværk

Lukning af den første opgave
Allerede en uge efter opstart lukkede sin første ordre og siden er det gået slag i slag. Michael lukker nye ordrer hver uge og havde allerede 3 måneder efter opstart 9 vikarer i gang, hvoraf flere af vikariaterne var over mange måneder. Vikarerne arbejder først og fremmer med tømrerarbejde og montage.

Økonomi
Michael havde sin første indtjening allerede uge 3 og derefter er bundlinjen øget hver uge. Knap 3 måneder efter opstarten var omsætningen tæt på 100.000 kr. pr. uge, svarende til 450.000 kr. pr. mdr.  Hvor ofte kan man starte sin egen forretning og så efter 3 mdr. have en indtjening på ca.70.000 kr. pr. mdr. ?